Dostupni linkovi

Zagreb: Branitelji iz Savske potpisali peticiju


Izaslanstvo branitelja koji već pet mjeseci prosvjeduju u Savskoj 66 potpisali su u subotu u Klubu Milana Bandića u Zagrebu peticiju "Stop političkim hapšenjima".

Dopredsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Marko Radoš izjavio je kako ih je na taj potez ponukao politički progon već nekoliko njihovih prijatelja branitelja, primjerice generala Branimira Glavaša i još mnogih branitelja koji su, kako je ustvrdio, politički proganjani u ovoj državi.

"Ova peticija je također potpora gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, jer je ono što se njemu događa običan politički progon kako bi se spriječio njegov daljnji rad u gradu", dodao je.

Predsjednik Zbora gardijskih postrojbi Dražimir Jukić kazao je kako ovim potezom žele pokazati protivljenje vraćanju u vremena bivše Jugoslavije gdje je su politički motivirana uhićenja bila uobičajena.

Danas to rade na jedan drugačiji način, ali je isti rezultat, a mi se borimo za sve obespravljene građane Republike Hrvatske", dodao je.

Predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm izjavio je kako potpisivanjem ove peticije žele ukazati da se ne smije dopustiti zloupotreba vladavine prava.

XS
SM
MD
LG