Dostupni linkovi

Vuk Drašković: Memorijalni centar Potočari napraviti pred Skupštinom Srbije


Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković dao je intervju za FACE TV. U 25 minuta, Drašković je govorio o Srbiji nekada i sada, o genocidu u Srebrenici, poredio Njemačku i Srbiju, prenosi novinska agencija Patria.

"Živimo jednu lažnu percepciju, i ništa se nije promenilo od Miloševićevog vremena do danas, u nekakvom predanju, u nekakvoj laži koja se u medijima u knjigama prodaje narodu", rekao je Drašković.

"Maltene da su Jugoslaviju srušili antisrpski neprijatelji sa zapada, Amerika, Berlin, Vatikan. Da su pokrenuli unutrašnje neprijatelje protiv Srba, onda Srbi goloruki branili svoja ognjišta, kao i zločine koji su počinjeni i onda to smatraju herojstvom", kazao je Drašković.

Poredeći Njemačku i Srbiju, Vuk Drašković je kazao da je pored zgrade Bundestaga napravljen Memorijal holokaustu, kako bi svaki njemački poslanik kroz prozor gledao u njega i podsjećao se na zločin koji je počinjen u ime njemačkog naroda.

"Isto to, trebalo bi napraviti i u parku pored Skupštine u Beogradu, Memorijal Srebrenici i da stalno opominje da više niko i nikada u ime nacije ne sme da počini zločin", istakao je Drašković.

XS
SM
MD
LG