Dostupni linkovi

Štrajk pilota Lufthanze proširen i na duge linije


Hiljade putnika na međunarodnim linijama blokirano je danas nakon što je štrajk pilota "Lufthanze" proširen na duge linije, a u kompaniji očekuju otkazivanje letova i sutra.

Nakon otkazivanja 84 od 153 leta na dugim linijama, što je pogodilo 18.000 putnika, "Lufthanza" je saopštila da će još 790 letova morati da bude otkazano pošto je sindikat pilota "Kokpit" ponovo pažnju usmjerio na letove na kratkim i srednjim linijama. Iz kompanije navode da je štrajk kontrolora leta u Italiji razlog za sutrašnje otkazivanje najmanje 90 letova.

Očekuje se da će sutra ta dva štrajka pogoditi 94.000 putnika, ali se u kompaniji nadaju da će letovi na dugim linijama biti donekle normalizovani.

Piloti štrajkuju od juče zbog zbog spora u vezi sa beneficijama za penzionere i planiranim povećanjem broja jeftinih letova.

Kompanija pokušava da umanji troškove i pokrene nove pregovore sa radnicima, pošto je suočena sa oštrom konkurencijom u vidu firmi koje nude jeftine letove, poput "Emirejtsa" i "Turkiš erlajnsa".

Piloti "Lufthanze" protive se ovim planovima, a samo prošle godine organizovali su deset štrajkova.

XS
SM
MD
LG