Dostupni linkovi

Policija napisala prijave grupi "Ne da(vi)mo Beograd"


Komunalna policija je legitimisala, a potom i napravila prijave protiv aktivista građanske inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“, koji su ispred gradske uprave u ulici 27. marta u Beogradu, prolaznicima delili istoimene novine.

Predstavnik inicijative Radomir Lazović, rekao je za RSE da su imali sve potrebne dozvole - i za održavanje skupa i za deljenje novina.

„Mi smo se obratili policiji i u dopisu smo naveli tačno šta ćemo i gde raditi i da ćemo deliti novine. Te novine smo dostavili kao prilog uz taj dopis, kao i vreme kada ćemo to raditi. Sve je bilo u skladu sa time što smo najavili“, rekao je Lazović

Prema njegovim rečima, ispred gradske uprave im je prvo prišla patrola policije koja je utvrdila da je sve u redu. „Nakon toga, došli su i komunalni policajci koji su nam tražili dokumenta i da prestanemo sa deljenjem, neuvažavajući dozvolu koju smo imali. Potom su nas, na neki neformalni način i priveli, pošto su nam uzeli dokumenta i rekli da moramo da pođemo sa njima u kancelariju. Tvrdili su da se bavimo oglašavanjem i napisali su nam prijave“, kaže Lazović.

Građanska inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“, u ponedeljak je predstavila prvi broj istoimenog glasila, novina u kojima su sabrane mnogobrojne kontroverze oko projekta "Beograd na vodi". Kako su naveli, povod je opšta medijska blokada svake kritike tog projekta.

XS
SM
MD
LG