Dostupni linkovi

Đukanović predložio nove ministre Skupštini


Crnogorski premijer Milo Đukanović danas je u parlamentu predložio nove ministre u vladi, navodeći da je uvjeren da su to kompetentni i stručni kandidati vladajuće koalicije.

Funkcioner opzicionog Demokratskog Fronta Nebojša Medojević rekao je da ta grupacija, nakon afere Snimak, ostaje pri stavu da ne priznaje legitimitet aktuelne Vlade.

"Zbog svega toga mi ćemo nastaviti da bojkotujemo premijerski sat, ali danas smo došli da kažemo građanima koje su posljedice 25-ogodišnje vladavine DPS-a", rekao je Medojević.

On je rekao da su sve reforme u Crnoj Gori bile osuđene na propast, navodeći da je državi potrebna velika sistemska promjena. On je projekat autoputa nazvao "hazardskom avanturom", nakon što je cijena kineskog kredita znatno porasla.

Borislav Banović (SDP) kazao je da se novi ministri, s obzirom na to koliko je Vladi ostalo do kraja mandata, stavljaju u ograničenu poziciju da ponude nešto novo.

U oblasti pravde kazao je da su kriterijumi i obaveze na putu prema NATO-u i EU definisali što bi trebalo činili.

"Ne samo zbog NATO i EU, već zbog nas", rekao je Banović.

Predsjednik Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, vladu je nazvao Vladom nezaposlenosti.

"Zaposlenost je smanjena u odnosu na 2012. po zvaničnim podacima", podsjetio je Pajović, navodeći da je "skočila" i vrijednost potrošačke korupe, uz zamrzavanje plata i penzija.

Pajović je rekao da zbog loših rezultata Vlade neće dati podršku prijedlogu premijera za nove ministre.

U ime SNP-a komentar na prijedlog premijera dao je lider partije Srđan Milić, koji je ocijenio da je aktuelna vlada zapravo "vlada kontinuiteta".

XS
SM
MD
LG