Dostupni linkovi

Incko kritikovao nedolazak poslanika SNSD na sednicu Doma naroda


Sve stranke moraju da poštuju institucije Bosne i Hercegovine i osiguraju njihov neometan rad, u tom kontekstu i Doma naroda, izjavio je visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko zbog nedolaska poslanika Stranke nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika na današnju sednicu ovog tela koja je potom otkazana.

“Bilo kakve aktivnosti koje bi mogle blokirati institucije Bosne i Hercegovine i sprečiti funkcionisanje Parlamenta, nisu konstruktivne i prihvatljive. Takve aktivnosti predstavljaju ozbiljan korak u pogrešnom smeru. Takvih pokušaja je bilo i u prošlosti, a stav OHR-a je uvek bio isti”, istakao je Incko.

On je dodao da Dom naroda, kao dejtonska institucija, mora biti u mogućnosti da ispuni u potpunosti svoj mandat propisan Ustavom Bosne i Hercegovine.

Incko naglašava da je upravo je Parlament pravo mesto gde se mogu tražiti rešenja za probleme.

“Zato apelujem na poslanike da ispunjavaju svoj mandat i omoguće da Dom naroda normalno i neometano radi. To je u interesu institucija, a pre svega u interesu građana koji su poslanicima dali svoje poverenje i podršku - za funkcionisanje institucija", rekao je Valentin Inzko.

XS
SM
MD
LG