Dostupni linkovi

Srbija: Prosvetari bez dogovora, isprskan ministar


Prosvetni radnici u Srbiji i ministar nisu postigli dogovor na novom sastanku, a protest kome prisustvuje više hiljada ljudi još traje ispred zgrade ministarstva.

Kako su naveli predstavnici prosvetara, štrajk će se nastaviti, a oni i dalje ostaju pri svojim zahtevima - traže hitnu sednicu u parlamentu na kojoj će obrazovanje biti jedina tačka dnevnog reda, sastanak sa premijerom i predsednikom države, kao i potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora.

Unija sindikata prosvetnih sindikata Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije nastaviće štrajk skraćivanjem časova na 30 minuta, a neće biti održavana ni pripremna nastava.

Dogovor nije postignut uz obrazloženje Verbića da zbog aranžmana sa MMF-om ne može da se izađe u susret prosvetnim radnicima koji traže bolji materijalni položaj.

Verbić, koji je dočekan glasnim zvižducima i negodovanjem, kratko je bio u masi i probio se do bine gde je porazgovarao sa prisutnima, a zatim je pozvao predstavnike sindikata da dođu kod njega.

On je odbio poziv da se obrati okupljenima sa bine i dok je uz pratnju obezbeđenja i policijeprolazio kroz masu nazad do zgrade, Verbića je neko od prisutnih polio vodom.

XS
SM
MD
LG