Dostupni linkovi

Potežica: Među otetim medicinarima nema srpskih državljana


Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica izjavio je danas da nijedan srpski državljanin nije otet u libijskom gradu Sirtu.

"Proverili smo sve informacije i utvrdili da, prema podacima koje smo prikupili, nijedan srpski državljanin u Sirtu nije kidnapovan", rekao je Potežica Tanjugu.

On je dodao da je u Sirtu do sinoć bilo ukupno devet državljana Srbije, od kojih su jedna doktorka i jedna medicinska sestra prebačene u međuvremenu u Tripoli.

One su, kaže ambasador, prebačene sa jednom manjom grupom ljudi, u organizaciji bolnice u kojoj su radile, i sada su u jednom hotelu u Tripoliju.

"Ostali nisu pokazali nameru da napuste Sirt, ostali su tamo da rade, i danas normalno rade, i sa svima njima je Ambasada bila u kontaktu", rekao je Potežica.

Američka TV kuća Si-En-En objavila je jutros da u grupi medicinskih radnika koje je u libijskom gradu Sirtu oteo ISIL ima i državljana Srbije.

Pozivajući se na jedan izvor iz bolnice, Si-En-En je naveo da su ekstremisti "Islamske države" kidnapovali oko 20 medicinskih radnika, među kojima su radnici iz Srbije, tokom napada na bolnicu Ibn Sina u Sirtu.

XS
SM
MD
LG