Dostupni linkovi

MSP proverava da li su među otetima i građani Srbije


Ministarstvo spoljnih poslova Srbije proverava da li su tačne informacije da među kidnapovanim medicinskim radnicima u Libiji ima i državljana Srbije, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

Američka TV mreža Si-En-En (CNN) objavila je da je Islamska država kidnapovala dvadesetak medicinskih radnika u bolnici Ibn Sina u Sirtu,
u Libiji, među kojima ima i državljana Srbije.

Si-En-En navodi da je više od 30 boraca Islamske države napalo bolnicu i otelo dvadesetak zaposlenih u ponedeljak, kada su pokušali da se ukrcaju u autobus koji ih je čekao ispred zgrade kako bi ih odvezao u Tripoli.

Si-En-En javlja da je među kidnapovanima su većinom Filipinci, ali ima i državljana Ukrajine, Indije i Srbije, rekli su američkoj TV mreži bolnički
zvaničnici. Oni veruju da Islamska država ne želi da jedino preostalo medicinsko osoblje napusti grad jer bi im mogli zatrebati za zbrinjavanje ranjenika.

U međuvremenu, vlasti u Manili su demantovale da su otete medicinske sestre iz Filipina. Vladini zvaničnici navode da su one sklonjene na sigurno.

Grad Sirt, koji se nalazi na pola puta između Tripolija i Bengazija, bio je poslednje uporište libijskog lidera Moamera Gadafija koji je tu i ubijen.

XS
SM
MD
LG