Dostupni linkovi

Đukanović objavio imena novih ministara


Predrag Bošković biće novi ministar prosvjete, Pavle Goranović kulture, Zoran Pažin pravde, Budimir Šegrt zdravlja, saopštio je na današnjoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista lider partije i premijer Milo Đukanović.

Funkcije ministara zdravlja, prosvjete i kulture bile upražnjene već nekoliko mjeseci, a njima su rukovodili ministri koordinatori. Uoči današnje sjednice Predsjedništva DPS-a premijer je obavio razgovore sa novim ministrima.

Budimir Šegrt je trenutno direktor privatne zdravstvene ustanove Meljine, a u Vladu dolazi kao ministar zdravlja. On će ministarstku funkciju obavljati umjesto Miodraga Radunovića, koji je krajem prošle godine podnio ostavku, zbog slučaja inficiranih beba u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, od kojih je jedna preminula.

Dosadašnji ministar pravde Duško Marković će i dalje ostati potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku. Novi ministar pravde je Zoran Pažin koji je bi zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Premijer Đukanović je najavio da će ministarska mjesta biti popunjena na sjednici Skupštine koja je zakazana za 17. mart.

XS
SM
MD
LG