Dostupni linkovi

Porošenko: Ukrajinci u skorijoj budućnosti neće živeti boljim životom


Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je građani Ukrajine u skorijoj budućnosti neće moći da žive boljim životom. On je istakao da je u ratnim uslovima gotovo nemoguće poboljšati uslove za život stanovništva.

“Život građana se neće poboljšati u skorije vreme. Ako neko misli da reforme služe da bi se popravio život ljudi, onda ne razume situaciju“, rekao je Porošenko.

Lider države koja je već više od godinu dana u, najblaže rečeno, veoma nestabilnoj situaciji, naveo je i da je ostvarenje potpunog mira prevashodni cilj, uz dodatak da je ukrajinska vojska povukla kompletno naoružanje sa linije razdvajanja od proruskih separatista.

Ipak, on je istakao da je u planu ojačavanje vojske i obećao da će uskoro biti formiran možan sistem za odbranu na istoku države, uz napomenu da se planira akcija povratka oružja koje je ostalo iza ukrajinske vojske na Krimu, nakon ruske aneksije tog poluostrva.

U velikom intervjuu ukrajinskoj državnoj televiziji, Porošenko je naveo i da je 1.549 ukrajinskih vojnika poginulo na istoku zemlje, a da je od stupanja primirja nastradalo njih 64.

XS
SM
MD
LG