Dostupni linkovi

Genjac na Konferenciji Parlamentarnih komisija za europske integracije u Beogradu


Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Halid Genjac učestvovat će u radu Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja jugoistočne Evrope obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja (COSAP), koja se 10. i 11. marta održava u Beogradu.

Tokom ovog, desetog skupa COSAP-a, čiji je domaćin Komisija za evropske integracije Narodne skupštine Srbije, predstavnici parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja jugoistočne Evrope raspravljat će o Strategiji Evropske unije za proširenje i ključnim izazovima za zemlje regiona u 2015. godini, kao i o ekonomskim reformama i izazovima u oblasti socijalne politike u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Kako su organizatori najavili, drugog dana Konferencije razgovarat će se i o ulozi parlamenata u poboljšanju regionalne saradnje u oblasti IPA koordinacije i zajedničke inicijative, kao i o praksama i dilemama u oblasti energetske politike.

Osim predstavnika Komisija za evropske integracije zemalja jugoistočne Evrope, na skupu u Beogradu očekuje se prisustvo i obraćanje predstavnika komisija za evropske poslove zemalja Evropske unije, kao i regionalnih eksperata za pojedine oblasti koje su obuhvaćene dnevnim redom Konferencije, najavio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

XS
SM
MD
LG