Dostupni linkovi

MUP Srbije:Nastavljamo da štitimo Brankicu Stanković


Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će MUP nastaviti da obezbjeđuje novinarku B92 Brankicu Stanković.

Kako je naveo, MUP će nastaviti da obezbeđuje Stanković zato što je ona bezbjednosno ugrožena i postoje objektivni razlozi za pružanje takve vrste zaštite.

"Bez obzira na dosadašnje zahtjeve i različite intepretacije u javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nadležno da procenjuje da li je obezbeđenje potrebno i MUP će Brankicu Stanković, ali i druge novinare i građane, koji su bezbjednosno ugroženi na teritoriji Republike Srbije, nastaviti da obezbjeđuje i štiti", naveo je ministar Stefanović u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Brankica Stanković uputila je u petak zahtev MUP Srbije da joj, na ličnu odgovornost, u najkraćem mogućem roku, ukine policijsko obezbjeđenje.

Razlog zašto je upućen ovakav dopis je, između ostalog, i to što je, posle emitovanja emisije Reporter o malverzacijama u fudbalu, počela negativna kampanja protiv Stankovićeve, u kojoj se postavlja pitanje zbog čega joj je dodijeljeno obezbjeđenje. U kampanji do sada prednjači list "Informer", čiji je vlasnik Dragan J. Vučićević, ali i Nebojša Čović i Milorad Vučelić, koji su u emisiji "Teška reč" Televizije Pink ismijevali i dovodili u pitanje odluku države da se novinarka stavi pod 24-satnu zaštitu, što se praktično može smatrati kao otvoren poziv na linč novinara.

Prethodno je Brankica Stanković zatražila od MUP-a da objavi razloge zbog kojih ona ima policijsko obezbeđenje, što nije učinjeno.

XS
SM
MD
LG