Dostupni linkovi

Klizište kod Budve pomjerilo se za još 10 metara


Klizište na magistralnom putu Cetinje-Budva pomjerilo se za novih deset metara, kazao je načelnik budvanske Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić i upozorio da je tlo i dalje aktivno.

Na magistralnom putu Cetinje-Budva, u mjestu Markovići, u subotu je pukao asfalt i put propao više desetina metara, a kako Šljukić tvrdi tlo se još nije smirilo.

“U odnosu na juče, i danas je za nekih novih sigurno deset metara tlo pošlo prema selu Mažići. Pošlo je i u dubinu”, kazao je Šljukić agenciji Mina.

On je rekao da su ekipe na terenu i obilaze dio gdje su kuće.

"Jedna je za sada potpuno bezbjedna, oko druge smo još juče ustanovili da je došlo do pucanja tla oko nje, a za onu koja je već pošla klizištem je javnost ranije obaviještena”, rekao je on.

Upitan za procjenu kada bi se moglo početi sa nekim radovima, on je rekao da se ne može ništa predvidjeti ni znati, jer je klizište aktivno.

Portparolka Opštine Budva Tijana Kotarac potvrdila je da će sjednica kriznog štaba početi u 15 sati. Prema njenim riječima, sjednici će prisustvovati dvadesetak predstavnika nadležnih opštinskih službi.

“Tema sjednice biće prevazilaženje aktuelne situacije”, rekla je Kotarac.

XS
SM
MD
LG