Dostupni linkovi

SAD: Nastavljeni protesti zbog ubistva tinejdžera


U američkom gradu Madison u državi Wisconsin i sinoć su nastavljani protesti zbog ubistva nenaoružanog crnog američkog tinedjžera. Posljednje u nizu sličnih ubistava pojačalo je zabrinutost zbog rasnih predrasuda u američkoj policiji.

Više od stotinu prosvjednika, bijesnih zbog smrti Tonyja Robinsona kojeg je u petak ubio policajac bijelac, treći dan zaredom marširalo je ulicama Madisona prema vijećnici noseći transparente, bubnjajući i pjevajući "Ujedinjeni ljudi nikada neće biti poraženi".

Policajac Matt Kenny u petak navečer odazvao se pozivu kojim je prijavljeno nasilno ponašanje 19-godišnjeg Tonyja Robinsona te ga je otpratio u njegov stan gdje je, kako je rekao šef policije u Madisonu Mike Koval, policajac dobio udarac u glavu. Kenny je potom pucao u nenaoružanog mladića koji je kasnije umro u mjesnoj bolnici. Policajac Matt Kenny trenutno je na plaćenom dopustu dok pravosudni organi u Wisconsinu provode istragu.

U posljednjih se nekoliko dana zbog ubojstava nenaoružanih muškaraca, pripadnika manjinskih grupa održavaju prosvjedi od Los Angelesa do države Washington.

XS
SM
MD
LG