Dostupni linkovi

Sneg i dalje pada u Kuršumliji, sela odsečena od grada


Sneg na teritoriji opštine Kuršumlija i dalje neprekidno pada i gotovo sva sela na planinama su odsečena od grada, a putevi do njih neprohodni.

U nedelju je visina snežnog pokrivača na planinama iznad jednog metra, dok smetovi prelaze i dva metra.

Sve službe Komunalnog preduzeća i opštinske Direkcije za izgradnju su angažovane na probijanju puteva do pojedinih sela, kazao je agenciji Beta predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Zaposleni u Komunalnom preduzeću od ranog jutra čiste put ka planinskom selu Degrmen, da bi iz tog zavejanog sela izvukli trudnicu Biljanu Laketić (19).

"U toku noći i danas (8. mart) imali smo mnogo poziva za čišćenje puteva ka planinskim selima. Ali, trudnica nam je prioritet, pa smo mašine najpre poslali ka tom selu, koje je od grada udaljeno 35 kilometra. Ali, čišćenje snega se obavlja i ka drugim zavejanim selima", kazao je Vidić.

U toku protekle noći, službe za čišćenje snega su čistile sneg u četiri planinska sela, odakle su se javljali ljudi kojima je bila potrebna lekarska pomoć.

Zbog velikih snežnih nanosa, osam planinskih sela je ostalo bez električne energije.

Direktor Direkcije za izgradnju Goran Đorđević kazao je da će službe te Direkcije danas pokušati da se probiju do tih sela.

"U pitanju su najudaljenija planinska sela. Pokušaćemo da se probijemo do njih, kako bi omogućili zaposlenima u elaktrodistribuciji da dođu i otklone kvarove na elektro mreži", kazao je Đorđević.

XS
SM
MD
LG