Dostupni linkovi

Tuzlanski kanton: Problem sa biološki neodgovarajućom vodom


Na području 13 opština Tuzlanskog kantona 80 odsto lokalnih vodovoda, od 25 analiziranih, bilo je biološki neodgovarajuće, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

Zavod za javno zdravstvo ovog kantona nalaze o kvalitetu vode proslijedio je lokalnim zajednicama i zdravstvenoj inspekciji na dalje postupanje.

Prema ovoj analizi, koja je rađena u januaru, voda nije ispravna u opštinama Gračanica na lokalnom vodovodu Škahovica, Živinice na lokalnom vodovodu Rijeka i Jablanica, Kalesija na lokalnom vodovodu Gornja Kalesija, Lukavac na lokalnom vodovodu Poljice Gornje, Veliko Brdo, Ivkovina i Turije, javili su federalni mediji.

Biološki neodgovarajuća voda bila je i u Čeliću na lokalnom vodovodu Gornji Humci i Sitari, opštini Doboj Istok na lokalnom vodovodu Studenac i Selimbašićki potok, u Teočaku na lokalnom vodovodu Mejdanka, u Sapni na lokalnom vodovodu Handželić i Goduš, u Gradačcu na vodovodu Bučka voda i Habibovići.

Neodgovarajuća voda je i u Banovićima na lokalnom vodovodu Lipa, Ponikla i Begovac, na području grada Tuzle na vodovodu Bubanj-Gornja Lipnica i Četanovac, u Kladanju na vodovodu Tisovac i Podglavice i u Srebreniku na lokalnom vodovodu Falešić.

XS
SM
MD
LG