Dostupni linkovi

Zvizdić: Kabinet možda do kraja sedmice


Novoizabrani predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je danas da još nema spreman kabinet, ali da bi do kraja naredne sedmice trebalo da budu poznata imena ministara.

On je novinarima u Sarajevu izjavio da će u narednih pet-šest dana partije koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini BiH kandidovati ministarska imena, ali da je nerealno očekivati da u srijedu, 11. marta, na sjednici Predstavničkog doma Pralamentarne skupštine BiH predloži sastav kabineta.

Prema njegovom mišljenju, 11. mart kao rok za imenovanje Savjeta ministara BiH je termin koji nema nikakvo uporište u bilo kojem zakonu koji je u vezi sa imenovanjem Savjeta ministara BiH.

On je rekao da se 11. mart pojavio na osnovu tumačenja Izbornog zakona, ali ne i njegovih izmjena i dopuna koje su u međuvremenu usvojene.

"Pošto 11. mart nije taj datum o kojem se cijelo vrijeme priča mi imamo dovoljno vremena da do kraja naredne sedmice obavimo razgovore sa svim partijama koje čine većinu i da te partije daju svoje kandidate za sastav Savjeta ministara BiH", pojasnio je Zvizdić u izjavi pred početak sjednice Glavnog odbora SDA.

Prema njegovim riječima, u zakonu ne postoji krajnji rok za imenovanje Savjeta ministara BiH.

XS
SM
MD
LG