Dostupni linkovi

Esmark: Ne odustajemo od Železare


Pripremili smo plan restrukturiranja Železare koji omogućava sigurnu budućnost za 5.300 zaposlenih, izjavio je za Blic vlasnik i generalni direktor Esmarka, Džejms Bušar.

"Ne odustajemo od Železare. Kao što smo to saopštili i u zaključcima pregovora u Pitsburgu prošlog meseca, želimo da otpočnemo poslovanje u Srbiji", kaže Bušar.

Američka kompanija Esmark će se uprkos neuspešnim pregovorima o preuzimanju Železare u Smederevu prijaviti na tender za izbor menadžerskog tima koji će rukovoditi srpskom čeličanom, navodi Blic.

Trenutno u Železari radi 5.020 radnika. Ovaj broj je optimalan za trenutne proizvodne kapacitete. Međutim, paljenje druge peći podrazumeva i potrebu za dodatnim angažovanjem radnika.

Bušar kaže da je plan za Železaru urađen tokom prethodnih deset meseci u kojima su menadžeri Esmarka blisko sarađivali sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom finansija Dušanom Vujovićem, kao i s ostalim članovima radne grupe za privatizaciju Železare, predstavnicima sindikata ove firme, kao i sa ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem.

Na ovaj plan je, podseća Bušar, Esmark do sada potrošio oko tri miliona dolara.

XS
SM
MD
LG