Dostupni linkovi

Putin traži od policije da spriječe "sramotu" političkih ubistava


Vladimir Putin je danas (4.mart ) izjavio da se Rusija mora riješiti "srama i tragedije " kao što je ubistvo opozicionog političara Borisa Nemcova i da policija mora riješiti politička ubistva.

Razgovarajući sa zvaničnicima ministarstva unustrašnjih poslova, Putin je ukazao na štetu koja je nanesena reputaciji Rusije ubistvom vladinog kritičara kao što je bio Nemcov, koji je upucan na udaljenosti od samo nekoliko metara od Kremlja u petak veče 27.marta.

"Najozbiljnija pažnja mora biti posvećena zločinima visokog profila, uključujući i onima koja imaju politički prizvuk", rekao je Putin na sastanku koji je državna televizija prenosila uživo.

"Neophodno je da se Rusija konačno oslobodi srama i tragedije, kakve su one koju smo upravo imali priliku da vidimo - mislim na ubistvo, bezočeno ubistvo Borsia Nemcova u sred centra prijestonice" , rekao je Vladimir Vladimirovič.

Putin je takođe naredio policiji da " odmah reaguje na bilo koji signal pripreme ekstremističkih akata" i preduzmu korake na spriječavanju ekstremizma naročito među mladima.

XS
SM
MD
LG