Dostupni linkovi

FSB:Nekoliko osumnjičenih za ubistvo Nemcova, niko konkretno


Direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) izjavio je danas (4.mart) da je istraga u slučaju ubistva opozicionog lidera Borisa Nemcova identifikovala nekoliko osumnjičenih, ali nije dao nikave detaljnije informacije niti je precizirao da li su vlasti bliže rješenju slučaja.

Šef FSB Aleksandar Bortnikov je ipak dodao da su osumnjičeni samo jedna verzija koju istražitelji razmatraju navela je agencija Interfax.

Na direktno pitanje novinara da li ima osumnjičenih u ovom slučaju on je rekao "Oni su uvjek tu" rekao je Bortnikov.

Boris Nemcov, jedan on najuglednijih ruskih opozicionara i glasan kritičar Vladimira Putina, ubjen je u petak veče, 27.februra na mostu u Moksvi u neposrednoj blizini Kremlja.Ubjen je sa četri metka u leđa.

Sahranjen je juče ( 3.marta) nakon velikog i emotivnog ispraćaja hiljada građana u Moskvi.

Vladimir Putin je ubistvo nazvao "provokacijom" čiji je cilj destabilizacija zemlje, obećavši da će ubice biti privedene pravdi.

Vladini protivnci strahuju da se to nikada neće dogoditi, ukazujući da su prethodna ubistva nekoliko kritičara Kremlja nerazjašnjena do danas.

Istražitelji su naveli da se istraga vodi u više pravaca uključujući islamski ekstremizam, konflikt u Ukrajini i lični život Borisa Nemcova.

XS
SM
MD
LG