Dostupni linkovi

Socijaldemokrate podnele tri krivične prijave protiv Gruevskog


Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) podneo je danas tri krivične prijave protiv makedonskog premijera Nikole Gruevskog i direktora Uprave za bezbednost i kontrašpijunažu (UBK) Saše Mijalkova.

Član Izvršnog odbora SDSM Ljupčo Nikolovski saopštio je da se krivične prijave odnose i na ministarku unutrašnjih poslova Gordanu Jankulosku, ministra za saobraćaj i veze Mileta Janakieskog, premijerovog šefa kabineta Martina Protodjera i gradonačelnika skopske Opštine Gazi Baba Tonija Trajkovskog.

"Krivične prijave se odnose na kršenje pravila i propisa pri hapšenju (bivšeg ministra MUP i bivšeg direktora obaveštajne službe) Ljube Boškoskog, nezakonitog rušenja (poslovno-stambenog) objekta "Kosmos" (u Skoplju) i na dogovaranje za izbacivanje s posla političkih neistomišljenika posle parlamentarnih izbora 2011.godine", kazao je Nikolovski.

SDSM, čiji je lider Zoran Zaev, u februaru je podneo krivičnu prijavu protiv makedonskog premijera i lidera vladajuće VMRO DPMNE Nikole Gruevskog zbog "objavljivanja materijala koji su predmet posebnih mera".

S druge strane, protiv Zorana Zaeva i još pet lica podnete su krajem januara i početkom februara krivične prijave "za ugrožavanje ustavnog poretka" a svi osumnjičeni, osim Zaeva, kome je oduzet pasoš, uhapšeni su u policijskoj akciji "Puč".

XS
SM
MD
LG