Dostupni linkovi

Bivši radnici MUP-a na Kosovu traže pomoć Beograda


Bivši radnici MUP-a Srbije sa severa Kosova zatražili su danas od nadležnih organa Vlade Srbije da reše njihov status, pomognu im da se integrišu u kosovsku policiju ili da im dopuste da se vrate u policiju Srbije.

Radnici penzionisani nakon dogovora Beograda i Prištine u Briselu, održali su danas konferenciju za novinare ispred bivših prostorija MUP-a u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

"Ovde su naša radna mesta, bili smo servis građana i 14 godina im pružali usluge, čuvali smo institucije Srbije.., a danas smo ostali na ulici", rekao je predstavnik neintegrisanih radnika MUP-a Rajko Šekularac.

On je dodao da na njihove zahteve Vladi Srbije, kosovskoj policiji i Euleksu koje su uputili pre nedelju dana nisu dobili odgovor.

Šekularac je najavio svakodnevne proteste od ponedeljhka ispred Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo u Kosovskoj Mitrovici i rekao da imaju podršku 800 kolega južno od Ibra koji nisu inregrisani, već su dobili penzije.

Radnici koji nisu integrisani u kosovsku policiju dobili su takozvane posebne penzije, ali se one ukidaju ako napuste teritoriju Kosova. Oni tvrde da su penzije nedovoljen za život, a da im nije omogućeno da rade negde drugde.

XS
SM
MD
LG