Dostupni linkovi

Ni traga od nestalog malezijskog aviona


Tokom intenzivne podmorske potrage za nestalim avionom kompanije "Malezija erlajnza" do sada je pronađeno samo nekoliko brodskih kontejnera, ali nema ni traga letelici, izjavio je šef australijskog Biroa za bezbednost u saobraćaju (ATSB) Martin Dolan.

Avion je pre godinu dana nestao sa radarskih ekrana sa 239 putnika i članova posade na putu iz Kuala Lumpura ka Pekingu i veruje se da se srušio u najdublji i najudaljeniji deo okeana daleko od zapadne obale Australije.

Dolan je istakao da je tokom potrage sonarom pronađeno više proizvoda, koje je čovek napravio, uglavnom kontejneri, ali da nema nikakvih ostataka koji bi podsećali na avion "Malezija erlajnza".

Australijske i malezijske vlasti usmerili su potragu na zonu dugu i široku 60.000 kvadratnih kilometara i do sada su obradili 40 odsto te teritorije.

Prema očekivanja, pretraga navedenog područja treba da bude okončana u maju, ali Dolan naglašava da je suviše rano govoriti o tome da li bi potraga mogla biti produžena, jer se očekuje pogoršanje vremena.

XS
SM
MD
LG