Dostupni linkovi

Mediji: Optužena osmorica žandarma zbog incidenta na Paradi ponosa


Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv osmorice pripadnika Žandarmerije zbog napada na brata premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice pripadnika Kobri tokom Parade ponosa 2014. godine.

Kako piše beogradska štampa, istovremeno je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika Vojne policije, zastavnika prve klase S. S, i starijeg vodnika prve klase S. J.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dragana Savića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i Radeta Matića.

Oni su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Zamenik višeg tužioca juče i prekjuče saslušao je okrivljene žandarme, posle čega je doneo odluku o podizanju optužnice.

XS
SM
MD
LG