Dostupni linkovi

U nedjelju novi pregovori o formiranje vlasti u FBiH


Delegacije HDZ-a BiH, SDA i DF-a sutra će na sastanku u Sarajevu pokušati da postignu dogovor o sastavu nove vlade Federacije BiH (FBiH), potvrđeno je danas Srni u DF-u.

"Za sada ne postoji mogućnost da će sastanak biti odgođen, vidjećemo šta će se događati tokom dana. Ostajemo kod zahtjeva za isti broj ministarstava koliko bi ih imao HDZ BiH. Dovoljno je ustupaka urađeno kod Savjeta ministara BiH, i kod Vlade Federacije BiH neće biti popuštanja", rekao je Srni član Predsjedništva DF-a Damir Bećirović.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da očekuje da sutra bude postignut dogovor HDZ-a BiH, SDA i DF-a o formiranju federalne vlasti, ali i najavio mogućnost formiranja novih parlamentarnih većina ukoliko sastanak bude neuspješan.

"Uvjeren sam da ćemo u nedjelju završiti pregovore i reći 'dali smo šansu ovoj parlamentarnoj većini'. To je naš cilj. Ako se to ne uspije, moguće su drugačije kombinacije. Iskreno, ne veselim se bilo kakvim drugim kombinacijama", rekao je Čović nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke u Mostaru i naglasio da se proces pregovora mora okončati.

XS
SM
MD
LG