Dostupni linkovi

Podignuta optužnica protiv Knezovića za ubistvo Puljića


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Olivera Knezovića (41) okrivljenog da je otetim policijskim pištoljem ubio mladog navijača FK Sarajeva Vedrana Puljića (22) te pokušao ubiti još šest osoba tokom krvavih huliganskih nereda kraj nogometnog stadiona u Širokom Brijegu u BiH 4. oktobra 2009. godine, piše Novilist.hr.

Knezović se tereti da je ispalio čak deset metaka sa udaljenosti od 54, 5 metara u ljude ispred stadiona gdje se trebala odigrati nogometna utakmica širokobriješkog i gostujućeg sarajevskog kluba.

Puljića je pogodio direktnim metkom u glavu od kojeg je mladić na mjestu izdahnuo. Drugu žrtvu pogodio je u bedro desne noge nanijevši mu tešku tjelesnu povredu, treću pak, ranio je u predjelu grudnog koša zbog čega je zadobila opasne ozljede po život. Još četiri osobe ranio je hicima iz pištolja - jednu u desnu ruku, drugu u lijevu strane vrata, treću u desnu potkoljenicu, a četvrtu osobu u lijevu natkoljenicu.

Prema navodima optužnice oko 15,25 sati policijskom službeniku MUP-a iz korica Knezović je istrgnuo službeni pištolj. Isti je službenik u tom trenutku na ulici dočekivao autobuse s navijačima iz Sarajeva.

Knezović je s pištoljem u ruci istrčao na cestu prema većem broju navijača i manjem broju policajaca i građjana Širokog Brijega koji su se nalazili ispred stadiona. Kazneni progon preuzet je od nadležnog pravosudnog tijela u Bosni i Hercegovini s obzirom da je okrivljenik osim što je državljanin BiH, ujedno i državljanin RH s prebivalištem u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG