Dostupni linkovi

Vlada Crne Gore: Montenegro erlajns se ne seli u Beograd


Vlada Crne Gore i kompanija Montenegro erlajns negirali su u četvrtak uveče informaciju objavljenu u jednom crnogorskom dnevnom listu da će avio-kompanija Etihad iz Dubaija, nakon što preuzme crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika, njegovo sedište preseliti u Beograd.

U reagovanju na tekst podgoričkih "Dnevnih novina", Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore i Sektor medija centar i marketing Montenegro erlajnsa naveli su u zajedničkom saopštenju da bi im "bilo zadovoljstvo kada bi mogli da potvrde da je od svega što su 'Dnevne novine' danas objavile tačna makar fotografija uz tekst".

"Nažalost, nije. Na fotografiji na stranama 16 i 17 poleće Foker 100 registaracije 40-AOT, koji je prizemljen", dodaje se u sopštenju, dostavljenom Tanjugu.

Vlada u Podgorici i Montenegro erlanjs su poručili da su, "kao i ranije, na raspolaganju ako taj medij bude odlučio da, u skladu sa Kodeskom novinara Crne Gore, proveri kafanske priče pre objavljivanja".

"Dnevne novine" su u četvrtak objavile da se predstavnici Etihada nedavno sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini Montenegro erlajnsa, te da je tom prilikom usmeno predstavljen jedan od planova Etihada, kojim bi sedište crnogorskog avio-prevoznika bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih.

XS
SM
MD
LG