Dostupni linkovi

Ivanić: O Sutorini se izjašnjava Parlament BiH


Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da Predsedništvo nije razmatralo pitanje razgraničenja s Crnom Gorom na primorskoj prevlaci Sutorina, o čemu bi danas trebalo da se izjasni Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

"To je stvar Parlamenta... i videćemo šta će iz toga izaći. Mi kao telo za sada nemamo nameru da u tome učestvujemo", kazao je Ivanić podgoričkom radiju Antena M.

Javnu raspravu organizuje danas Ustavnopravna komisija Predstavničkog
doma parlamenta BiH, a na inicijativu pojedinih političkih krugova u Sarajevu koji smatraju da primorska prevlaka kod Herceg Novog treba da pripadne Bosni I Hercegovini i da je usaglašeni, međudržavni sporazum o granici sa Crnom Gorom "štetan" za bosanskohercegovačke interese.

Crna Gora je kao odgovor na takve inicijative iz Sarajeva izrazila "ozbiljnu zabrinutost" i odložila slanje ambasadora u BiH.

Crna Gora i BiH su tokom prošle godine završile posao oko razgraničenja, a ekspertski timovi dve vlade parafirali usaglašena dokumenta.

Nadležni organi dve države takođe su ranije prihvatili usaglašene ugovore o državnoj granici kojim Sutorina ostaje u sastavu Crne Gore.

XS
SM
MD
LG