Dostupni linkovi

Tadić: Svedočiću na suđenju Miškoviću ako me sud pozove


Bivši predsednik Srbije Boris Tadić saopštio je u ponedeljak da će se odazvati ako ga sud bude pozvao da svedoči u predmetu protiv Delta Holdinga Miroslava Miškovića.

"Ako dobijem poziv od suda da svedočim u ovom slučaju, odazvaću se", naveo je Tadić.

On je u saopštenju naveo da je istraga protiv Miškovića počela u vreme njegovog predsedničkog mandata, ali da nije bilo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi taj biznismen bio pravosnažno osuđen.

"Hapšenje bez izgleda za pravosnažnu presudu značilo bi da bi bio pušten na slobodu, čime bi bila dovedena u pitanje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Cilj te istrage je bio da Mišković bude pravosnažno osuđen, a ne da bude uhapšen u cilju podizanja političke popularnosti", naveo je Tadić.

Miškovićev branilac Zdenko Tomanović zatražio je u ponedeljak da Tadić bude saslušan, jer su, kako je naveo, njegove službe svojevremeno ispitivale poslovanje Miškovića i nisu našle nepravilnosti.

Suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

XS
SM
MD
LG