Dostupni linkovi

Protest u Zagrebu: Više lica privedeno, jedno povrijeđeno


Jedna osoba je povrijeđena, a više je privedeno na protestnom skupu u Zagrebu koji je danas organizovao pokret "Okupirajmo Hrvatsku".

Protest pod nazivom "Stop teroru `šatoraša`" završen je nakon povratka manje grupe ljudi oko 16.30 časova na Trg bana Jelačića u Zagrebu, odakle su učesnici protesta i krenuli oko 14.00 časova.

Učesnike protestnog marša policija je zaustavila nakon što su stigli do raskrsnice Savske i Vukovarske ulice, gdje je došlo do manjeg sukoba, a mediji javljaju da je jedna osoba povrijeđena, a više ih je privedeno.

Kako ne bi došlo do eventualnog sukoba, policija je prethodno stvorila "tampon zonu" između učesnika protesta pokreta "Okupirajmo Hrvatsku" i veterana, njih oko 600, koji stotinjak metara dalje protestuju već mjesecima ispred zgrade resornog ministarstva.

Učesnici protesta su poručili da će ponovo organizovati sličan skup ako šator ne bude uklonjen.

Policija je nešto prije 16.00 časova otkrila grupicu mladića koji su htjeli napraviti probleme. Jedan od njih imao je jaje u džepu, a malo prije toga policija je uhapsila tri lica koji nemaju veze s učesnicima protesta, već su "provokatori" koji su s uzdignutom desnicom uzvikivali "Hrvatska do Zemuna", te su učesnicima protesta htjeli potrgati plakate.

XS
SM
MD
LG