Dostupni linkovi

Uhapšeno jedno lice tokom protesta Okupirajmo Hrvatsku


Jedna osoba uhapšena je u Zagrebu kada je pokušala probiti policijski kordon na protestnom skupu koji danas organizuje pokret "Okupirajmo Hrvatsku".

Protestu pod nazivom "Stop teroru `šatoraša`" odazvalo se oko 500 ljudi, koji su se sa Trga bana Jelačića uputili prema Savskoj ulici, a kada je jedan učesnik protesta izašao iz kolone, interventna policija odmah ga je oborila na zemlju i privela, javili su mediji.

Interventna policija blokirala je saobraćaj na raskrsnicama kojima se kreću učesnici protesta, kojim žele iskazati nezadovoljstvo jer veterani u Savskoj duže od četiri mjeseca protestuju u šatorima ispred resornog ministarstva.

Pokret "Okupirajmo Hrvatsku" saopštio je ranije da "ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti, nego postaju osnovne `vrijednosti` društvene zajednice, koje se trenutno manifestuju u Savskoj 66".

Pokret "Okupirajmo Hrvatsku" ističe da je protest veterana, koji su u Savskoj već više od 120 dana, od početka ilegalan.

XS
SM
MD
LG