Dostupni linkovi

Unapređivanje vojne saradnje Srbije i Slovenije


Ministri odbrane Srbije i Slovenije Bratislav Gašić i Janko Veber saglasili su se u petak da postoji značajan potencijal za unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti odbrane.

Gašić je s Veberom razgovarao na marginama zajedničke sednice vlada dve države koja je ranije u petak održana na Brdu kod Kranja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije, Gašić je tom prilikom ocenio da se Slovenija nalazi u samom vrhu država iz regiona sa kojima Srbija ima intenzivnu saradnju u oblasti odbrane.

Gašić je rekao da je zadovoljan zbog organizovanja prvih bilateralnih odbrambenih konsultacija između ministarstava odbrane dve države i da postoji prostor za njeno intenziviranje i u domenu obuke specijalnih jedinica i u vojno-ekonomskoj saradnji.

Delegacija Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić, nastaviće u subotu posetu Sloveniji gde će prisustvovati održavanju 51. ženskog skijaškog kupa Zlatna lisica na Pohorju.

Vučić je u petak u Sloveniji razgovarao s najvišim zvaničnicima i privrednicima te zemlje kojima je poručio da je Srbija finansijski stabilna i da u nju treba investirati.

XS
SM
MD
LG