Dostupni linkovi

Crnogorsko tužilaštvo provjerava Ministarstvo zdravlja


Crnogorski Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković objavio je da Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja nije postupalo po prijedlogu Komisije koja je provjerila kvalitet stručnog rada u Opštoj bolnici u Bijelom Polju 2008., te da je potrebno provjeriti da li je time učinjeno krivično djelo.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković dostavio je rukovodiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici kopiju izvještaja koji je sačinila Komisija, inače formirana rješenjem Ministarstva zdravlja.

Komisija je od 13. do 15. avgusta 2008. obavila eksternu provjeru kvaliteta stručnog rada u Opštoj bolnici u Bijelom Polju, gdje je preminula jedna beba i još četri bile zaražene i vezi sa tim donijela predlog mjera,saopšteno je iz tužilaštva.

"Ministarstvo uopšte nije postupalo po predlogu Komisije, zbog čega je potrebno provjeriti da li je time učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, a sve to imajući u vidu poznate događaje u Opštoj bolnici u Bijelom Polju", saopštio je Stanković.

Vrhovni državni tužilac naložio je rukovodiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da ga odmah obavijesti o preduzetim radnjama.

Istraga o uzrocima smrti bebe i inficiranju drugih u Bijelom Polju je u toku, više ljekara je privedeno, nekolicina i zadržani u pritvoru do17.februara, kada su pušteni na slobodu.

XS
SM
MD
LG