Dostupni linkovi

Rusija: Izjava britanskog ministra odbrane nediplomatska


Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je danas (19.februar) da je izjava britanskog ministar odbrane da Rusija predstavlja prijetnju Baltiku nedipolmatska i da je izvan "diplomatske etike".

Portparol ministarstva Aleksandar Lukašević je na press konferenciji izjavio da će Rusija naći način da odgovori na taj komentar.

Britanski ministar odbrane Michaell Fallon izjavio je da Rusija predstavlja "realnu i prisutnu prijetnju" evropskoj sigurnosti i da se tenzije između Moksve i NATO-a "zagrijavaju".

Fallon je takođe rekao da se NATO mora pripremiti za prijetnju koju predstavlja ruski predsjednik Vladimir Putin zemljama bivšeg sovjetkog bloka uključujući i članice EU, Latviju, Litvaniju ili Estoniju.

Fallon je to, kako prenosi Reuters, izjavio novinarima tokom puta u Sijera Leone, i to predstavlja jednu od najoštrijih izjava visokih britanskih zvaničnika posljednjih mjeseci.

Ministarstvo odbrane Britanije saopštilo je danas (19.februara) da su avioni Kraljevskog vazduhoplovstva ispratili ruske bombardere iz britanskog vazdušnog prostora nakon što su im se približili u srijedu.

U poljednje vrijeme povećan je broj ruskih upada u britanski odbrambeni sistem.

XS
SM
MD
LG