Dostupni linkovi

Ministri policije: Opao broj ilegalnih migranata


Ministri unutrašnjih poslova Srbije, Austrije i Madjarske poručili su da problemi ilegalne migracije, terorizma i ekstremizma nisu problemi pojedinačnih zemalja.Kako su naveli, na njihovom rješavaju moraju svi zajednički da rade.

U obraćanju medijima, posle trilateralnog sastanka u Beogradu, ministri unutrašnjih poslova Srbije, Austrije i Mađarske Nebojša Stefanović, Johana Mikl Lajtner i Šandor Pinter, najviše su se dotakli problema ilegalne migracije, odnosno saradnje policija tri države u sprječavanju ilegalnog prelaska granice, kao i krijumčarenja ljudi.

Stefanović i Mikl Lajtner potpisali su Memorandum o razumijevanju između MUP-a Srbije, Direkcije policije i Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, Generalnog direktorata za javnu bezbjednost o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnje bezbjednosti.

Kako je Stefanović istakao, broj ilegalnih migranata je drastično opao u posljednje vrijeme, sa nekoliko stotina dnevno, na svega pet u poslednja 24 sata.

"Zadatak nam je da stvorimo čvrstu i ozbiljnu granicu, koja će pomoći da građani naše zemlje budu bezbjedni, ali istovremeno da pomognemo zemljama Evropske unije u sprovođenju zakona", rekao je Stefanović dodavši da zloupotreba sloboda i prava na azil nisu norme koje Srbija podržava.

Prema njegovim riječima, saradnja sa policijom Austrije, Nemačke i Mađarske, upotreba termovizijskih kamera, kao i pojačane granične patrole policije i angažovanje Žandarmerije, pomogli su u smanjenju broja ilegalnih migracija.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG