Dostupni linkovi

BiH: U nastavku akcije "Damask" uhapšena još jedna osoba


U nastavku aktivnosti u okviru akcije „Damask“, policijski službenici SIPA-e u poslijepodnevnim satima, na području Zenice, uhapsili su još jednu osobu inicijala M.T.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), osobe inicijala N.H. (1986), M.K. (1996) i E.T. (1964), uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počinicima, predate su danas, u poslijepodnevnim satima, Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, dok nad preostale tri osobe uhapšene u okviru ove akcije kriminalistička obrada i dalje traje.

Također su u poslijepodnevnim satima, na području Zenice, službenici SIPA-e uhapsili još jednu osobu inicijala M.T. (1948), zbog sumnje da je počinila krivično djelo finanisiranje terorističkih aktivnosti u vezi sa krivičnim djelom terorizam, te je u toku pretres stambenog objekta koji koristi navedena osoba.

Osoba inicijala M.T. bit će privedena u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva „Damask“ intenzivno se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih počinilaca i dokumentiranja krivičnih djela, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

XS
SM
MD
LG