Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić i Ivanov:Predsjedavanje Srbije OEBS-om dobro za region


Makedonija u potpunosti podržava predsjedavanje Srbije OEBS-om, posebno kao dobar način da se izraze interesi cijelog regiona, izjavio je danas predsjednik Makedonije Djordje Ivanov u razgovoru sa predsjedavajućim OEBS-a, šefom diplomatije Srbije Ivicom Dačićem u Skoplju.

Kako su prenijeli makedonski mediji, Ivanov je rekao da bi predsjedavanje
Srbije OEBS-om trebalo da se iskoristi i za jačanje saradnje u regionu posebno na planu borbe protiv ekstremizma i stranih boraca i založio se za zajedničke projekte, u saradnji sa OEBS-om, u borbi protiv tih izazova.

Ivanov je naglasio da ključni izazov za Makedoniju ostaje da odblokira proces evrointegracije, dodajući da evroatlantske integracije mogu da obezbijede dodatnu kohezionu silu u društvu.

Makedonija visoko cijeni ulogu OEBS i podršku te organizacije u oblastima kao što su vladavina prava, izborni proces i zakonodavstvo, policija i sudstvo, promocija međuetničkih odnosa i suživota, rekao je Ivanov.

Na sastanku se razgovaralo i o situaciji u širem regionu, a posebno o ukrajinskoh krizi. Ivanov je još jednom naglasio podršku naporima OEBS-a u pronalaženju diplomatskog rešenja.

XS
SM
MD
LG