Dostupni linkovi

BiH: Uhapšeno šest osoba u pokušaju odlaska na strana ratišta


Zbog odlaska na strana ratišta šest osoba je jutros uhapšeno na području Unsko - sanskog kantona, Maglaja i na graničnom prijelazu Aerodrom u Sarajevu, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Osobe su osumnjičene za kazneno djelo finansiranja terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, te kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da su uhapšeni iz BiH krenuli u pravcu Sirije, kako bi se pridružili strukturama tzv. ISIL-a i sudjelovali u ranom sukobu u toj zemlji.

"Osobe lišene slobode su pripadnici radikalnih vjerskih pokreta, neki od njih su lišeni slobode na graničnom prijelazu Aerodrom u Sarajevu, a lišene su slobode i osobe za koje postoje dokazi da su organizatori nezakonitog odlaska državljana BiH u Siriju", objavilo je Tužilaštvo.

SIPA i Granična policija postupili su po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG