Dostupni linkovi

NSRS danas o izvještajima Agencije Srpske za osiguranje


Razmatranjem izvještaja Agencije Republike Srpske za osiguranje za 2013. godinu u Banjaluci će danas biti nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Na sjednici će biti razmatrani izvještaji Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske za 2013. godinu, izvještaj Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske za 2013. godinu, izvještaj o saradnji institucija Republike Srpske sa Haškim tribunalom za 2013. godinu.

Poslanici će razmatrati Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH za 2013. godinu, izvještaj o izvršenom administrativnom nadzoru nad radom jedinica lokalne samouprave za 2013. godinu, izvještaj o izvršenju Plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za 2013. godinu.

Poslanici će se izjasniti i o informaciji o realizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Republike Srpske sa stanjem na dan 31. jul 2014. godine, te o informaciji o aktivnostima Srpske u oblastima regionalne i institucionalne saradnje.

Biće razmatrane i informacija o realizaciji Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srpske 2012 - 2016. godine, za period 2014. godine, prijedlog odluke o usvajanju Prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana Republike Srpske do 2025. godine.

Na dnevnom redu druge sjednice je prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Razvojnoj banci Savjeta Evrope po Projektu zatvaranja kolektivnih centara – LD 1789, prijedlog odluke o izmjeni odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj asocijaciji za razvoj po Projektu energetske efikasnosti.

Biće razmatran i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o davanju saglasnosti za izdavanje garancije Republike Srpske za kreditno zaduženje JP Autoputevi Republike Srpske kod Evropske banke za obnovu i razvoj po Projektu izgradnja autoputa Banjaluka-Doboj, faza jedan.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

XS
SM
MD
LG