Dostupni linkovi

Pusić: Sramotne reakcije dijela publike na inauguraciji


Prva potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u razgovoru za N1 iznijela je svoj pogled na inauguraciju nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te svoje mišljenje o odnosima sa Srbijom i položaju manjina u Hrvatskoj.

Ministrica je rekla da je reakcija dijela publike na spominjanje i zasluge bivših predsjednika Ive Josipovića i Stipe Mesića na inauguraciji Grabar Kitarović bila sramotna.

" S nekim se možete slagati ili ne, ali institucije imaju svoje značenje. Ni ja nisam glasala za nju, ali sam tamo bila i pljeskala sam na stvari s kojima se slažem, a šutjela sam na stvari s kojima se ne slažem. Njezinu funkciju poštujem, iako se politički ne slažemo", rekla je Pusić.

Ona je istaknula da i Hrvatska i Srbija trebaju jačati položaj manjina,što je kazala u razgovoru s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Mi još moramo voditi računa o strašnom slučaju pojave Branimira Glavaša koji je na strašan način probudio duhove prošlosti, zjavila je Pusić za N1 .

XS
SM
MD
LG