Dostupni linkovi

Vučić: Odnosi s Hrvatskom idu u boljem smeru nego ranije


Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da je zadovoljan razgovarima s najvišim hrvatskim zvaničnicima u Zagrebu i ocenio da odnosi dve zemlje idu u boljem smeru nego što je to bio slučaj ranije.

"Želja mi je bila da govorimo o životnim pitanjima i temama, da se Srbija predstavi kao zemlja koja gleda u budućnost. Mi želimo dobru regionalnu saradnju i želimo čiste račune", kazao je Vučić nakon susreta s novom hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitanović, premijerom Zoranom Milanovićem i šeficom diplomatije Vesnom Pusić.

On je naveo da je hrvatskoj predsednici preneo poziv njenog srpskog kolege Tomislava Nikolića, kao i njegov lično, da poseti Beograd, i da očekuje da će ona to sa zadovoljstvom prihvatiti.

Vučić je najavio da će prvi naredni sastanak srpskih i hrvatskih zvaničnika biti 11. marta, kada će se sastati ministri spoljnih poslova Ivica Dačić i Vesna Pusić.

On je istakao da o prošlosti treba znati i ne treba je zaboraviti, kako se grške ne bi ponavljale, ali da bez pogleda u budućnost, nema napretka.

XS
SM
MD
LG