Dostupni linkovi

U Severnoj Mitrovici proslavljen Dan državnosti Srbije


Svečana akademija povodom Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, u organizaciji Privremenog organa opštine Severna Mitrovica, održana je u nedelju u sali Mitrovačkog dvora.

Predsednik Privremenog organa opštine Severna Mitrovica Aleksandar Spirić, istakao je povodom Dana državnosti Republike Srbije, da je ovaj dan bitan za srpski narod, jer se svest o nezavisnoj srpskoj državi temelji još iz vremena slavnih Nemanjića, a da je “na Srbima da ne posustanu”.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić istakao je da današnji metod političke borbe i izbor politike mora da bude racionalan, a u cilju ostvarenja interesa zajednice, kojim će se omogućiti stabilna platforma za pregovore sa svim zainteresovanim stranama.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Ðurić poručio je iz Severne Mitrovice sa svečane Akademije povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije da će ova, ali i svaka buduća Vlada Srbije uvek biti uz svoj narod na Kosovu i da dok je Vlade Srbije, na Kosovu će se slaviti Dan državnosti Republike Srbije, zbog toga što je Kosovo sastavni deo Srbije.

XS
SM
MD
LG