Dostupni linkovi

Nikolić odlikovao Smilju Avramov i generala Dikovića


Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je u nedelju, povodom Dana državnosti, više domaćih i stranih ličnosti i institucija, a međju odlikovanima su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković i američki naučnik Noam Čomski.

Među nagrađenima je i Smilja Avramov, profesorka prava, poznata i kao deo grupe "Miloševićevih akademika" tokom devedesetih godina.

U svom obraćanju prisutnima, među kojima je bio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Nikolić je rekao da samo smeli ljudi vode čovečanstvu napretku, kao i da se na uspeh neretko gleda očima zavisti, osporavanja, željom da se sve izuzetnosti priklone prosečnosti.

Osvrnuo i na kritike, istakavšii da se "svake godine jave nedostojni tobož kritikujući ga, izražavajući sumnju da li su odlikovani dostojni nagrade".

"Sve dok zavisi od mene iz godne u godinu ću da ponavljam - ukažite na onog odlikovanog koji nije zaslužio da ga Srbija makar na ovaj način nagradi. U nadi da će me razumeti i da će mi oprostiti oni kojima ove godine nisam uručio priznanja koja su zaslužili, čestitam laureatima na odličjima, a građanima Srbije Sretenje i Dan državnosti", rekao je predsednik Nikolić u govoru.

XS
SM
MD
LG