Dostupni linkovi

Hrvatski sabor osudio verbalne napade Glavaša na Pupovca


Zastupnici većine klubova u Hrvatskom saboru osudili su danas govor mržnje i verbalne napade Branimira Glavaša na poslanika Samostalne srpske demokratske stranke SDSS-a Milorada Pupovca.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko istakao je da je Sabor mjesto gdje mora da se govori otvoreno, ali u skladu s ustavnim načelima, a ne da ta institucija bude mjesto uvreda.

Leko je pozvao poslanike na međusobno uvažavanje i toleranciju, te upozorio da im "građani nisu dali mandat da se međusobno obračunavaju, nego da vode brigu o svakodnevnim problemima kojih ima mnogo".

Saborsku raspravu inicirao je poslanik HNS-a Goran Beus, a podržali su je i drugi klubovi, istakavši da je riječ o govoru mržnje.

Beus je rekao da je Pupovac posljednjih dana grubo verbalno napadan, mada je ne samo legitimno izabrani poslanik srpske manjine, nego i njen lider više od 20 godina.

"Ono što se poručuje njemu, kao lideru srpske zajednice u Hrvatskoj, zapravo je poruka čitavoj toj zajednici, ali i poruka svima koji su drugačiji", rekao je Beus.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG