Dostupni linkovi

Tuzla: radnici "Aide" nastavljaju protest


Nakon provedene noći u prostorijama Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle, radnici ove firme ponovo će se danas okupiti ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, tražeći rješavanje svojih problema.

Potpredsjednik Sindikata radnika "Aide" Hasan Užičanin rekao je novinarima da će radnici od vlasti Tuzlanskog kantona i dalje tražiti da se ispune njihovi zahtjevi i da se konačno krene u rješavanje nagomilanih problema.

On je dodao da ga je direktor Fabrike obuće "Aida" prijavio policiji zbog provale u kancelariju i istakao da je policija sačinila zapisnik i utvrdila da niko nije ulazio u kancelariju.

Radnici "Aidinih" pogona iz Lukavca i Dubokog Potoka neće doći ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona jer nemaju novca za prevoz, ali će se za svoja prava botiti na druge načine, javili su federalni mediji.

U jučerašnjem protestu koji je rezltirao naguravanjem radnika sa policijom ispred zgrade Skupštine Tuzlanskog kantona povrijeđene su dvije radnice "Aide". Radnici zahtijevaju povezivanje radnog staža, pokretanje proizvodnje ili materijalno zbrinjavanje.

XS
SM
MD
LG