Dostupni linkovi

Danas odluka o pritvaranju rukovodioca Famus gradnje 3


Rješenje o određivanju pritvora uhapšenim rukovodiocima građevinske firme Famus gradnja 3 ukinuto je odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu jer nije dokazano da će javni red i mir biti remećen ukoliko se osumnjičeni budu branili sa slobode.

Inače, odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu, nakon pogibije dvojice radnika na gradilištu ove firme u sarajevskoj ulici Hiseta, te teškog povređivanja jednog radnika, pritvor je određen direktoru firme Famus gradnja 3 Kemalu Karahmetu, tehničkom direktoru Miralemu Jahiću i rukovodiocu gradilišta Dženanu Hadžemu. Oni su osumnjičeni za teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova.

Kako je za Klix.ba kazao Asim Crnalić, advokat osumnjičenih, danas će se u Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovno odlučivati o opravdanosti pritvora koji im je određen. "Na ročištu kod postupajućeg sudije Huseina Delalića raspravljat će se o tome da li će puštanje osumnjičenih na slobodu dovesti do uznemirenja javnosti", kazao nam je Crnalić.

XS
SM
MD
LG