Dostupni linkovi

ANB: Džomić i dalje opasan po Crnu Goru


Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) ostala je pri stavu da protojerej Mitropolije Srpske pravoslavne crkve Velibor Džomić predstavlja opasnost po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

ANB je, kako saznaje Radio Antena M, juče (9.februara) popodne, na upit iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), odgovorila da se nijesu promijenile okolnosti u vezi sa bezbjednosnom procjenom za Džomića.

Time je MUP, praktično, u obavezi da striktno poštuje Zakon o strancima, član 8 i ne dozvoli ulazak Velibora Džomića u Crnu Goru!

Advokat Zoran Piperović izjavio je za Vijesti da bi MUP mogao da zabrani povratak Džomića u Crnu Goru, ukoliko ANB potvrdi da je njegov branjenik opasan po nacionalnu bezbjednost.

Nakon četvorogodišnjeg spora, Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je da svešteniku Veliboru Džomiću odobri privremeni boravak u Crnoj Gori i naložilo njegovo protjerivanje iz zemlje. MUP se pozvao ocjenu Agencije za nacionalnu bezbjednost da za odobrenje boravka Veliboru Džomiću "postoje smetnje iz razloga bezbjednosti Crne Gore".

XS
SM
MD
LG