Dostupni linkovi

Sibir: U požaru stradali radnici iz Srbije


Radnici iz Srbije stradali su u požaru na severu Sibira, rečeno je RSE u Ambasadi Srbije u Moskvi. Kako nam je nezvanično saopšteno, šest radnika iz Srbije vodi se kao nestalo u požaru koji se dogodio na sibirskom poluostrvu Jamal.

Osoblje ambasade Srbije u kontaktu je sa ruskim Ministarstvom za vanredne situacije (MČS) koje utvrđuje šta se dogodilo i koliko radnika je stradalo. Ovi nepotvrđeni podaci dobijeni su od ruskih izvora na licu mesta, policija i istražni organi su na mestu nesreće, pa će zvanična informacija biti dostupna tokom dana. Kako nam je rečeno Ministarstvo za spoljne poslove Srbij izdaće saopštenje u kom će biti navedeni detalji nesreće.

Beogradski mediji javili su u nedelju da se požar na sibirskom poluostrvu Jamal dogodio u subotu uveče, da je ukupno stradalo osam osoba, i da je u trenutku izbijanja vatre na gradilištu bio veliki broj radnika iz Srbije koji su u Rusiju otišli preko firme "Velestroj".

Takođe, navodi se da je u požaru izgoreo smeštajni blok sa oko 80 soba, u montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije. Neproverene informacije sa lica mesta ukazuju da su se najverovatnije zapalile prostorije u kojima su zaposleni sušili odeću.

XS
SM
MD
LG