Dostupni linkovi

Euro oslabio u odnosu na dolar


Euro je tokom azijskog trgovanja pao u odnosu na dolar, nakon razočaravajučih ekonomskih rezultata u Njemačkoj. Industrijska proizvodnja u Njemačkoj je u decembru porasla 0,1 odsto, iako je bio očekivan rast od 0,4 odsto.

"Ipak zajednička valuta dobila je podršku izjavom njemačkog ministra finansija Wolfgang Schaublea da iako je finansijska kriza u Grčkoj proizvod domaćih problema, Njemačka će sa svoje strane uraditi sve što može kako bi joj pomogla da iz nje izađe", navodi se u izještaju FXLidera.

Taj komentar uslijedio je nakon vijesti da Evropska centralna banka (ECB) više neće prihvatati grčke državne obveznice kao kolateral.

Tržišta danas očekuju izveštaji sa američkog tržišta rada. Tokom azijskog i ranog evropskog trgovanja valutni par EUR/USD pao je 0,22 odsto.

Cijena zlata je umjereno porasla tokom azijskog trgovanja. Investitori sa pažnjom iščekuju današnje izveštaje o zaposlenosti u Sjedinjenim Amerčkim Državama (SAD). Do rasta cijene zlata došlo je zbog zabrinutosti u vezi situacije u Grčkoj i neizvjesnosti da li će ona ostati u eurozoni.

Tokom azijskog trgovanja cijena tog plemenitog metala porasla je 0,25 odsto.

I pored toga što su izveštaji ove sedmice pokazali rast zaliha u SAD-u, cijena sirove nafte ipak je nastavila da raste i tokom azijskog trgovanja. Tokom azijskog trgovanja cijena nafte porasla je 1,82 odsto.

XS
SM
MD
LG